Hoppa till sidans innehåll

Tipsa om misstänkt doping


Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet lanserar en webbaserad tipsfunktion, Dopingtips. Här kan vem som helst som misstänker dopingaktiviteter inom idrotten lämna information anonymt. Tipsaren kan också föra anonym dialog med Svensk Antidoping.

Svensk Antidoping förstärker arbetet med att hitta de riktiga fuskarna inom idrotten. Redan idag genomförs riktade insatser utifrån olika typer av underrättelsematerial som kommer in till Svensk Antidoping. Men efter flera mycket uppmärksammade internationella dopinghärvor under senare år har kraven ökat på antidopingorganisationernas underrättelse- och utredningsverksamheter. Svensk antidoping har en hög utredningskompetens, med erfarenhet från ett flertal tillsynsmyndigheter, men vill ge idrottsutövare och allmänheten en tydligare ingång för att kunna lämna information.

Hjälp till att bekämpa doping och bidra till en ren idrott. All information om möjliga förseelser mot idrottens dopingregler är viktiga. Information om idrottsutövare, tränare, läkare eller andra personer med koppling till idrotten är av intresse. Med din hjälp kan en vinnare få glädjas åt en juste seger, förloraren vara trygg i att ha förlorat en ärlig kamp och åskådaren vara förvissad om att resultatet inte är en följd av fusk.

Det är viktigt att du skiljer mellan vad du vet och vad du tror dig veta, för att vi ska kunna värdera och gå vidare med din information. Skapa en postbox för att möjliggöra en anonym och säker kommunikation med Svensk Antidoping. Ifall du önskar kan du ange dina kontaktuppgifter i samband med att du lämnar information.  
    
Svensk Antidoping önskar att informationen innehåller följande:

  • Vilken person rör din information?
  • När och var har den möjliga förseelsen skett?
  • Vilken typ av förseelse mot dopingreglerna handlar din information om?
  • Hur kommer det sig att du har denna misstanke eller vetskap?
Informationen hanteras under sekretess av utredningsenheten inom Svensk Antidoping. All information kommer att utredas och relevant information kommer att användas i vårt kontroll- och utredningsarbete. Riktlinjer för sekretess finns att läsa här, integritetspolicy>>>


Lämna ditt dopingtips på svenska eller engelska HÄR>>>

Det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt med detta. Föreningarna har en viktig roll att sprida och informera sina medlemmar om antidoping. Därför har informationsblad tagits fram som underlättar spridningen av Antidopings nya tjänst "Dopingtips".
 
Flyer (visitkortstorlek)
Affisch

Ni kan också beställa dessa via Antidoping på This is a mailto link 

Följ gärna Antidopings Facebooksida>>>

Uppdaterad: 11 SEP 2017 14:36 Skribent: Linda Söderqvist

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

 

 Stöds av

 

 

 

 

                                                                 Så här spelas Cricket

                                                            

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link