Hoppa till sidans innehåll

Nät för inomhusbruk


Cricket i Sverige har nu vuxit enormt mycket och för att vi ska kunna spela cricket året om behöver vi anläggningar för detta. Vi har flera cricketplaner utomhus men har ingen som är anpassad för inomhuscricket.  

Vissa kommuner har förbjudit spel med cricketbollar då det har orsakats mycket skador i idrottshallarna. Vi på SCF har också märkt detta problem och tagit det på allvar. Vi försökte titta på de olika lösningar och kom fram till att våra föreningar behöver cricketanpassade hallar så att de kan träna och spela cricket under vinterhalvåret utan att skada kommunens idrottshallar. Den bästa lösningen vi kom på är att installera inomhusnät (se bifogade bilder) i våra idrottshallar. Där man kan träna cricket året runt.  

De här näten är lätta att installera och när man är klar med träningen drar man enkelt tillbaka nätet som en gardin och andra idrotter kan komma och spela efteråt (se bifogade bilder längre ner). Näten kommer alltså inte att påverka andra idrotter.

Vi har kontaktat några leverantörer från England men haft kontakt även med de lokala leverantörer som jobbar med idrott.

Vi har även haft kontakt med KGM AB samt Rantzow och gått igenom några av våra idrottshallar där vi försökte hitta lösningar på näten inomhus.

Bilder på näten
Bild 1
Bild 2
Bild 3

Det ni nu behöver göra är att ta kontakt med era kommuner/distrikt och diskutera med dem där ni också kan presentera denna information tillsammans med bilderna. (kansliet kan vara med om ni behöver hjälp när ni träffar/har möte med kommuner/distrikt) Vi har prisförslag från leverantörer på 1 - 4 st. inomhusnät (1 - 4 indoor cricket nets). 

Offert från Rantzow hittar ni här>> och offert från KGM här>>


Ge kontaktuppgifter på leverantörer till er kommun och visa prisförslag för dem. Många kommuner har ramavtal med Rantzow så de har möjligtvis varit i kontakt med dem tidigare. När ni väl kommit överens med er kommun kan ni kontakta Rantzow eller KGM AB för ett möte och visa dem idrottshallar som ni använder så att de kan bilda sin egen uppfattning om hallen och möjligheten att installera nät. Var medvetna om att priserna kan variera från hall till hall. 

Har ni frågor eller vill ha hjälp angående offerterna eller nätet är ni välkomna att kontakta SCF

Uppdaterad: 17 JAN 2018 13:47

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

Newbery Offical Ball Advert

 

 Stöds av

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link