Hoppa till sidans innehåll

Goda nyheter för svensk cricket!

15 MAJ 2018 14:23
Sveriges Nationella Cricket-teamets huvudtränare
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 15:13

Hej allihopa!
 
Svenska Cricketförbundet känner sig hedrade att annonsera Mohammad Wasim som head coach för svenska nationella laget. Mohammad Wasim som säkert många av er känner till är en före detta internationell spelare som har över 20 års erfarenhet av professionell cricket, professionell coaching, expert kommentator, skribent, analytiker m.m. Han har också representerat länderna som Pakistan och Nederländerna samt spelat på professionell nivå i Nya Zealand och Stort Britannien.  Mer detaljer om hans spelkarriär finner ni på hans profil på cricinfo: 
 
Förutom att vara head coach för Sverige är han också för närvarande head coach för Multan Sultans i PSL samt PTV Cricket på firstclass-nivå. Tidigare har han varit head coach för en rad olika klubbar i Nederländerna, bl.a. SPARTA Cricket Club samt för Wonderers Cricket Club i Stor Britannien. För närvarande jobbar han tight med Azhar Ali, Umer Amin och Sohail Tanveer. Han har tidigare både spelat och arbetat som coach tillsammans med Brendon McCullum, Bian Lara and Andrew Symonds. 
 
Inte nog med detta är han också expertkommentator och analytiker. Han har gjort över 700 TV-shower och intervjuer på de nationella sports kanalerna i Pakistan. Om ni tidigare inte har sett honom, har ni chansen att se honom nu på tv:n där han sitter i PTV sports som expert analytiker för Test-matchen mellan Pakistan och Irland. 
 
Svenska nationella laget ska i slutet på augusti/början på september åka till Nederländerna för att delta i ICC 2020 World T20 Europe Qualifier. Av det skälet tror Svenska Cricketförbundet att Mohammad Wasims erfarenhet från Nederländerna kommer att vara till stor nytta.
 
Varmt välkommen till svensk cricket Mohammad Wasim!
Skribent: Asif Shakoor
E-post: Adressen Gömd

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

 

 Stöds av

 

 

 

 

                                                                 Så här spelas Cricket

                                                            

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link