Hoppa till sidans innehåll

Historisk satsning på slagburar - 20 nya slagburar till 2018 års säsong

22 MAR 2018 11:34
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 15:13

Det är med glädje SCF kan presentera den största satsningen på nationell cricketinfrastruktur i Sveriges historia! Vid styrelsemötet den 4 februari (se § 11.1 styrelseprotokoll 1 2018) tog styrelsen principbeslut om att avsätta finansiering för inköp av mobila slagburar till alla anläggningar med en cricketpitch – ett beslut som nu realiseras i och med utbetalningen av den utökade finansieringen från ICC.

Det innebär att det till säsongen 2018 nu finns möjlighet att träna och nyttja SCF-finanseriade slagburar vid alla cricketplaner i hela Sverige.

Som följd av svensk crickets och SCF:s framgångsrika utvecklingen de senaste åren har ICC kraftigt ökat sitt bidrag till SCF. ICC har varit extremt nöjda med den riktning, strukturering och fokus som de senaste årens styrelse haft och därmed mångdubblat sitt stöd.

När styrelsen nu summerar årets resultat så finns därmed äntligen utrymme för denna efterlängtade satsning på slagburar.

En investering som kraftigt förväntas bidra till ökad träningskvalité i hela Sverige!

Hur får vi en slagbur uppsatt vid vår lokala cricketplan?
SCF har i veckan lagt en nationell beställning på 20 mobila slagburar av samma sort som Stockholmsidrotten tidigare köpt in till flera planer i Stockholm (se ovan). Dessa burar är mobila och kräver därför inget bygglov då de inte klassas som fast struktur utan kräver bara att det finns utrymme i anslutning till planen.

För att få de beställda burarna till ”sin” cricketplan uppmanar vi intresserade klubbar/regioner att kontakta kansliet från och med vecka 14 för att koordinera transport och hantering. Slagburarna kommer med enkla monteringsanvisningar och på motsvarande sätt som i Stockholm ansvarar mottagande klubb/klubbar för att själva montera upp slagburarna.

För önskemål och frågor kring hantering av beställda cricketburar, vänligen kontakta kansliet och This is a mailto link

Läs pressmeddelandet i pdfversion här>>

Skribent: Ulrika Lingslunde
E-post: This is a mailto link

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

 

 Stöds av

 

 

 

 

                                                                 Så här spelas Cricket

                                                            

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link