Hoppa till sidans innehåll

Ny projektledare för vårt integrations- och jämlikhetsprojekt

14 MAR 2017 15:53
Välkommen Azam Khalil, ny projektledare för Svenska Cricketförbundet!
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 14:55

Riksidrottsförbundet (RF) har beviljat Svensk Cricket som ett av 19 specialidrottsförbund (SF) ett så kallat etableringsstöd för ett ”integrations- och jämlikhetsprojekt”. Projektet kommer dels rikta sig mot att vi bygger upp befintliga föreningars kunskap om t ex föreningslära, värdegrundsarbete, demokrati och ledarskap och dels att vi riktar oss mot nya målgrupper som till exempel tjejer samt barn och ungdomar.

En del av medlen vi beviljats är reserverade en projektledartjänst och vi har nu glädjen att välkomna Azam Khalil som har tillträtt tjänsten från och med 13 mars 2017. Azam är 30 år, kom till Sverige 2003 och har spelat cricket sedan han var 6 år gammal. Han har bland annat spelat i landslaget och var under förra året kapten för landslaget som deltog i ICC Europa div 2 i Stockholm där Sverige kom tvåa. Azam har varit kassör i förbundsstyrelsen och varit med och startat Alby cricket förening för drygt 2 år sedan med målet att ge ungdomar chansen till få spela cricket och utvecklas.

Azam Khalil uppfyller de krav och behov vi på förbundet har på projektledaren och Azam kommer arbeta nära generalsekreterare och klubbutvecklingschef så att hela förbundskansliet rör sig i riktning mot svensk idrotts strategi 2025, vår egen strategi och mot de mål vi på förbundet sätter upp.

"Jag ser fram emot denna roll och ska göra mitt bästa tillsammans med kansliet att utveckla cricket i hela landet och inkludera så många som möjligt i den sport vi alla älskar. Jag kommer tillsammans med kansliet jobba mot våra mål och strategi 2025 och se till att engagera flera unga cricketspelare och ge dem en miljö där de får ha kul och utvecklas inom sin idrott. Sist men inte minst vill jag säga att vi alla cricketälskare måste jobba mot samma mål att sätta svensk cricket på världskartan. En sak ska man inte glömma, att vi vinner tillsammans och att vi förlorar tillsammans. Jag ser fram emot säsong 2017 och träffa er alla på plan men också utanför planen” säger Azam själv.

Med sina erfarenheter och passion för cricket, sitt nätverk, att han kan svenska, engelska, pashto och urdu, har stor förståelse kring den svenska idrottsrörelsen och svensk idrotts arbete mot strategi 2025 samt erfarenhet från integrationsprojekt sedan tidigare kommer Azam kunna hjälpa våra föreningar att växa och utvecklas samt inspirera nya att bli engagerade i cricket. Vi välkomnar Azam till Svensk Cricket.

Azam är projektanställd på heltid fram till 31 december och vara stationerad i Stockholm.

 

Skribent: Ulrika Lingslunde
E-post: This is a mailto link

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

 

 Stöds av

 

 

 

 

                                                                 Så här spelas Cricket

                                                            

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link