Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning från styrelse och anställda

03 JUL 2020 11:01
Första halvan på 2020 har nu passerat och det har minst sagt varit en annorlunda tid. Vi har blivit tvungna att ställa in evenemang och även flytta fram aktiviteter till senare i höst.
  • Skapad: 03 JUL 2020 11:01

Det som påverkat oss mest och som tagit mycket tid är att vi inte kunnat genomföra vår liga som planerat. Vi är tacksamma för att ni haft förståelse för att det varit många tuffa beslut som har tagits.

Men nu är ligan igång och planeringen för hösten pågår för fullt och den 26 september kommer vi genomföra vårt gemensamma årsmöte. Beslut om det blir digitalt eller fysiskt möte kommer i slutet på nästa vecka.

Vi har för första gången en U15 liga med 10 lag på gång och U19 ligan som startar 5 juli. Ett viktigt startskott för ungdomscricket! Tack till alla klubbar som satsar på ungdomar!

Våra projekt har kommit igång och igår hade styrelse och kommittéer en utbildningskväll gällande föreningskunskap och värdegrundsarbete, vilket är en del i projektet Trygg Cricket.

Både damlandslag och U19-landslag har haft träffar och fått möjlighet att utvecklas tillsammans under roliga former.

ESC turneringen blev ett spännande inslag för de klubbar som deltog, tänk att vi i Sverige hade hela världens ögon på oss. Nu kommer turneringen tillbaka ytterligare vid två tillfällen i sommar.

Vi är så stolta över att se allt viktigt arbete som ni klubbar gör och det ska bli så kul att följa de 21 klubbar som anmält sig till klubbsatsningen tillsammans med SISU.

Senare i sommar drar vi också igång projektet Familjecricket och Cricket i skolan.

I sommar vet vi att ni har mycket aktiviteter på gång, skicka gärna lite bilder och en kort text, så sprider vi det vidare i våra kanaler.

Vi kommer också under hösten genomföra Grundtränarutbildningen på engelska på flera platser, vilket har varit efterlängtat för alla tränare som inte hunnit lära sig svenska så bra.

Vi nås också om information om att nya anläggningar är på gång på flera platser i landet, från SCF:s sida stödjer vi i ert arbete genom kontakt med kommun och SISU-konsulenterna.

Vår organisation är nu satt och alla kommittéer har börjat sitt arbete. Under våren hade vi en helkväll, alla anställda, förtroendevalda i kommittéer och styrelsen där vi fick möjlighet att tillsammans säkerställa att vi arbetar utifrån den Förbundsutvecklingsplan som vi har att förhålla oss till under 2020-2021.

Vi ser att Cricket ökar i Sverige och när Centrum för Idrottsforskning redovisade sin statistik för 2019 så låg Svenska Cricketförbundet på andra plats över förbund som växer mest! Statistik är viktigt inom idrotten och det bidrag som SCF får från Riksidrottsförbundet bygger på statistik från er klubbar. Hur många ni är, hur många barn och ungdomar ni har, hur mycket LOK-stöd ni söker och hur många utbildningar som genomförs. Så fortsätt vara noggranna med er statistik.

På kansliet har Lena och Benn börjat sina anställningar och inom kort har vi också en projektledare på plats.

En riktigt skön sommar önskar SCF styrelse och personal!

Skribent: Lena Lindahl
E-post: This is a mailto link

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

 

 Stöds av

 

 

 

 

                                                                 Så här spelas Cricket

                                                            

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link