Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Azam Khalil, projektledare Svenska Cricketförbundet

09 JAN 2018 15:34
  • Skapad: 09 JAN 2018 15:34

Riksidrottsförbundet (RF) har beviljat Svenska Cricketförbundet fortsatt etableringsstöd för ett andra år i vårt inkluderings- och jämlikhetsprojekt. Projektet kommer dels rikta sig mot att vi bygger upp befintliga föreningars kunskap om t ex föreningslära, värdegrundsarbete, demokrati och ledarskap och dels att vi ger stöd till våra föreningar för att kunna nå nya målgrupper som till exempel tjejer samt barn och ungdomar.

En del av medlen är, likt 2017, reserverade en projektledartjänst. Vi har genomfört en rekryteringsprocess där 4 ansökningar inkom och tre intervjuer genomfördes och har efter ett noggrant övervägande nu glädjen att välkomna Azam Khalil att fortsätta driva projektet framåt även under 2018. Azam är 31 år, kom till Sverige 2003 och har spelat cricket sedan han var 6 år gammal. Han har bland annat spelat i landslaget och var under 2016 kapten för landslaget som deltog i ICC Europa div 2 i Stockholm där Sverige kom tvåa. Azam har varit kassör i förbundsstyrelsen och varit med och startat Alby cricket och kulturförening för drygt 3 år sedan.

Azam Khalil uppfyller de krav och behov vi på förbundet har på projektledaren och Azam kommer arbeta nära generalsekreterare och klubbutvecklingschef så att hela förbundskansliet rör sig i riktning mot svensk idrotts strategi 2025, vår egen strategi och mot de mål vi på förbundet sätter upp.

"Jag har spelat cricket i Sverige sedan 2003 och har fått vara del av förbundets fantastiska cricketresa under alla dessa år. Jag har sett hur vi utvecklat cricket från 10 föreningar då till över 60 föreningar idag. Jag var med när vi kom in i RF 2015 och hur det har förändrat bilden av cricket inte bara i Sverige men i hela Norden. Under 2017 har jag varit med att driva igång projektet men där stor del av kansliets tid ägnats åt att skapa struktur och rutiner och att gå från att vara ett ideellt driven organisation till att vi nu har tr eanställda.  Detta har varit helt nödvändigt om vi ska kunna fortsätta växa och vara del av RF, men nu har vi detta på plats så 2018 kommer jag äntligen kunna ägna mig åt projektets olika delar. Med de språk- och cricketkunskaper jag har kommer jag göra mitt allra bästa för att våra föreningar ska kunna nå fler målgrupper och höja sin kunskap om bland annat att driva förening och om ledarskap. Just nu har vi många planer på gång där jag redan är inblandad i och kommer tillsammans med teamet på kansliet genomföra dessa, allt med syfte att hjälpa våra föreningar - från norr till söder att ta nästa kliv mot 2025.", säger Azam själv.

Med sina erfarenheter och passion för cricket, sitt nätverk, att han kan svenska, engelska, pashto och urdu, har stor förståelse kring den svenska idrottsrörelsen och svensk idrotts arbete mot strategi 2025 samt erfarenhet från integrationsprojekt sedan tidigare kommer Azam kunna hjälpa våra föreningar att växa och utvecklas samt inspirera nya att bli engagerade i cricket.

Azam är projektanställd på heltid fram till 31 december 2018, med möjlighet till förlängning om projektet beviljas medel även 2019. Azam kommer vara stationerad på Idrottens Hus i Stockholm.

Skribent: Ulrika Lingslunde
E-post: This is a mailto link

Kontakta/Följ oss

 

 

Sponsorer

 

 Stöds av

 

 

 

 

                                                                 Så här spelas Cricket

                                                            

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link