Hoppa till sidans innehåll

Landslagsträff på Bosön

20 DEC 2019 14:38
U19 herrlandslaget ska i sommar spela i ICC:s kvalificering till VM för U19. Idag består truppen utan 22 spelare, men ska under våren bli 14 spelare i truppen.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 14:38

Historisk dag för SCF är att vi nu startar ett damlandslag. Till fystesterna på Bosön så kom det 20 tjejer från hela landet som ville visa att de ska vara med i ett kommande landslag. Fantastiskt för svensk cricket att vi äntligen gör denna resa.

För att få spela i en ICC turnering så behöver ett land ha en liga med minst 8 damlag som spelar 5 T20 matcher under en säsong. Vi behöver därför jobbar från olika håll för att kunna slåss mot andra länder. Klubbar behöver inse att de ska starta verksamhet för tjejer och starta damlag. Det är något som vi på SCF vill stötta er klubbar med. Vi stöttar ett antal föreningar idag som har sagt att de vill starta en sån verksamhet och vi hoppas att vi snart är minst 8 lag runt om i Sverige!

För att genomföra testerna så fick vi hjälp av Bosön folkhögskola. VI är tacksamma för Pär och hans team då de under dagen förelästa om fysträning, genomförde ett antal tester samt att de delade ut träningsprogram som deltagarna ska genomföra fram till nästa test som är i Mars 2020.

Tester som genomfördes:

Sprint
Spänst
Brutalbänken
Rygglyft
Armhävningar
Coopertest

Tack också till Rajan och David som är de inspirerade coacherna som ska ta landslagen till en ny nivå. Även tack till coach Sesanka som assisterade under dagen. 

Vi är stolta över er som under dagen genomförde tuffa tester. Ni fyllde Bosön med Cricketglädje säger Carolina Håkanson, GS Svenska Cricketförbundet

Skribent: Erika Öhrling
Epost: This is a mailto link

            Kontakta/Följ oss

 Våra föreningar och cricketplaner 

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link