Hoppa till sidans innehåll

Process för att bli berättigad till att delta i förbundets ligor och andra officiella turneringar


 

En nybildad förening/klubb som beviljats medlemskap i Svenska Cricketförbundet måste spela minst 5 vänskapsmatcher inom de närmaste 12 månaderna för att bli berättigad till att delta i förbundets ligor och andra officiella turneringar. Vänskapsmatcherna anordnas av förbundets ligakommitté, med officiella domare som dömer matcherna men som också tittar på hur lagen uppför sig sportsmannamässigt. Efter matcherna lämnar ligakommittén en rapport (baserad på domarnas bedöming av matcherna) och ett beslutsunderlag till styrelsen så att de kan ta ställning till om lagen skall delta i förbundets turneringar eller ej.

"Medlemsregister i IdrottOnline", här kan du läsa om medlemsregistret i IdrottOnline som hanteras av klubbarna själva och är jätteviktigt. Det är nämligen antalet medlemmar som styr hur stort statligt stöd cricket får ifrån Riksidrottsförbundet. Här kan du läsa lite mer om hur det går till och hur du kontaktar SISU, idrottens eget studieförbund, om du behöver hjälp och stöd med IdrottOnline.

LOK-stödet (lokalt aktivitetsstöd) är till för att stödja ungdomsverksamheten (åldrarna 7-25 år) i klubben.  Alla idrottsföreningar/klubbar anslutna till Svenska Cricketförbund har rätt att söka lokalt aktivitetsstöd. Du hittar information om LOK-stödet och länkar om hur du ansöker och redovisar under rubriken "LOK-stöd".

SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund, SISU erbjuder en mängd utbildningar till föreningarna/klubbar. Under avsnittet "SISU Idrottsutbildarna" kan du läsa mer och klicka dig vidare till deras utbud av utbildnings- och utvecklingsinsatser.

Du hittar mycket mer än detta under rubriken Nyttiga länkar. Där kan du hitta massvis med info och stöd som kan hjälpa till att stärka just din idrottsförening/klubb!

Uppdaterad: 15 JUN 2020 11:21

Sponsorer

Newbery Onine Advert

 

Postadress:
Svenska Cricketförbundet
P.O Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Svenska Cricketförbundet, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996090
E-post: This is a mailto link